De inwoners zijn de politieke laksheid zat en willen geen menselijke bumper worden.

20220819_heveringseweg-web Herstel aan de Heveringseweg

Op donderdagavond rond 21:00 heeft er een eenzijdig ongeluk plaatsgevonden, waarbij een auto met extreem hoge snelheid tegen een boom is gereden. Het motorblok kwam meters verderop in de berm terecht.

Volgens Joyce, een omwonende waar Partij Voorne aan Zee mee gesproken heeft, 'is het niet de eerste keer dat dergelijke ingrijpende ongelukken voor de deur gebeuren.' Haar woning heeft inmiddels 3 voltreffers gehad, auto's reden letterlijk de woning in. Joyce voelt zich inmiddels angstig om thuis te zijn: "het is wachten op de volgende klap."

Ook zijn er het afgelopen jaar meerdere fietsongevallen gemeld op de Stationsweg, een kind werd aangereden op een zebrapad en is er recent een ongeval geweest op de kruising Westvoorneweg/Kleidijk tussen een auto en een motorfiets.

In 2020 heeft Partij Voorne aan Zee meerdere moties ingediend om de verkeersveiligheid op diverse plekken in Westvoorne te verbeteren. In de gemeenteraad is vervolgens het onderwerp verkeersveiligheid (voor o.a. de dorpskernen, de Strandweg en de Heveringseweg) besproken en zijn er presentaties gehouden door verkeerskundigen.
Er is aangedrongen om in gesprek te gaan met het Waterschap, als eigenaar van de wegen in het buitengebied.

Desondanks is er door de gemeente nog steeds geen initiatief genomen om een start te maken met het verbeteren van de verkeersveiligheid en/of oplossingen aan te reiken die onze inwoners beschermen.

Partij Voorne aan Zee verzoekt het college om: 'de raad en de inwoners te informeren over de aanpak van de verkeersveiligheid in alle kernen en het buitengebied van Westvoorne' en over te gaan tot handhaving, nu écht maatregelen te treffen, zodat nieuwe ellende kan worden voorkomen. 

Op de foto linksboven een achtergebleven motorsteun die met motorblok en al uit de auto is gevlogen.


Verkeerspaniek, net voor de plek des onheil. 


 De racebaan richting Rockanje. Diverse berichten

Vanuit de RES is de ambitie en strategie om zeer stevig in te zetten op het benutten van waterbassins in de glastuinbouw voor zonnepanelen en aanvullende windmolens....
Vanaf 2020 zijn er meerdere moties ingediend en aangenomen ten aanzien van de verkeersveiligheid en zijn er diverse toezeggingen gedaan.Naar aanleiding van het meest recente incident aan de Heveringse...
Overwegende dat de doorstroming van middeninkomens naar een geliberaliseerde huurwoning vrijwel onmogelijk is omdat er nauwelijks aanbod bestaat binnen Westvoorne;...

Inschrijven voor onze nieuwsbrief

Agenda

Een momentje, terwijl we de kalender samenstellen.